Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

200

Наше опитування

Чого, на вашу думку, не вистачає на факультеті?
Всього відповідей: 46

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2012 » Січень » 18 » У ПОШУКАХ СЕБЕ........П.С. для тих , хто ще себе не знайшов........
13:16
У ПОШУКАХ СЕБЕ........П.С. для тих , хто ще себе не знайшов........
Людина завжди шукає від життя недосяжності, незалежності і нереальності!

Недосяжність ніколи не стане реальністю, тому й вона перетворюється на якусь ідею-фікс, на мрію, яка витримує будь- які висновки щодо її існування і все ж таки залишається на вершині ілюзією буття нашого, при цьому виступаючи тим поштовхом у житті, який нас підводить до тих вершин, які ми здатні подолати! Не всі вершини долаються людськими стараннями…..Інколи хитрощі здатні здолати будь- які старання! Чи правильно це? Ох, ми не можемо засуджувати когось, варто поспостерігати за собою осторонь і можна помітити такі недоліки, які, здавалося б, не можуть прижитися із нами, бо ж ми- найсвятіші з усіх! Але ж ні…..Вони існують у всіх без винятку! І бажання досягти неможливого стає нав’язливою ідеєю, ідеєю, яка здатна поглинути будь- які моральні цінності і знищити у нас все людське до остатку! Мета виправдовує засоби. О так, схиляю голову перед Ніколо Макіавеллі, який ще в період Відродження зумів знайти відповіді чи не на всі питання про державну владу, пояснити ті процеси, які є вічними в суспільстві! А чому ж вони вічні? Бо людська сутність завжди була і буде егоїстичною! Ми- егоїсти! Тому й шукаємо недосяжності, бо любимо себе настільки, що готові блукати там, де, можливо, є істина……

Незалежність……Наша держава двадцять років тому стала незалежною. Ми стали вільними, самостійними, будуємо "демократію" і намагаємось свою незалежність відстоювати кожного дня, створюючи тим самими мости заборон, якісь рамки приватної, особистої, інтелектуальної власності! Тим самим ми нав’язуємо собі залежність від технічного прогресу, беремо за основу матеріальну частину нашого життя. Та людина завжди шукає незалежності, прощаючись із тими, хто зазіхав на її територію, як це ще було за первіснообщинного ладу. Так, з цього часу окремі спільноти нарешті трансформувалися в суспільство сучасного виду. Воно пройшло основні стадії еволюції, і що? Люди залишилися такі ж, як тисячу років тому, і будуть такими ж ще через тисячу років…..Та людина соціалізується, вхоплює на ходу всі новинки інтелектуального характеру, але залишається назавжди пов’язаною із природою. Воля завжди буде стимулом для нових звершень! Саме бажання відчути незалежність створює образи героїв, про яких ми так не хочемо знати лише з казок!

Людина живе в нереальному світі, коли залишається наодинці із собою. Зайві слова знайомих, друзів, рідних, які спускають з небес на землю, задурманюють свідомість всілякими проблемами, що не дозволяють йти по чітко встановленій стежці, до мети. Проблеми завжди були , є і будуть, а мета може так і залишитися метою! Нереальність допомагає зберегти себе! Мрії , незасмічені реальністю, залишаються недоторканими, незайманими, і це так прекрасно! Та людське існування завжди змушує повернутися до знайомого світу, і , можливо, навіть там повірити не просто в мрію, а в можливість її здійснити!

Людина шукає неможливого, вічного,і тим самим вона шукає себе!
Переглядів: 920 | Додав: іриска | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]